OBS! Denne siden er en del av et "frameset", klikk her, evt. på bølgen for å få med alt

D/S STRASSBURG

     
REDERI:   DEUTCHE DAMPFFISHEREI NORDSE  
NASJONALITET:   TYSK  
HJEMMEHAVN :   NORDENHAM

 

 

 

Kartknapp BILDEKNAPP Historieknapp Infoknapp Dykkeknapp

 

D/S STRASSBURG

TEKNISKE DATA

DIMENSJONER:
LENGDE :   122   fot  
BREDDE :   23   fot  
DYPG. :   12   fot  
Mannskap   ?      
 
DEPLASEMENT:
BRT :   223  
NRT :   73  
TDW :   530  
       
MASKIN:
TYPE   Triple exp.      
EFFEKT :   48   NHK  

 

HISTORIE
Byggeår : 1902
FORLIS

Strassburg var på vei fra Cuxhafen til Ålesund for å laste sild. I Haugesund tok de ombord is og tomme fiskekasser. Gikk fra kai i 11 tida på kvelden 10 februar 1923 , ut gjennom sundet på vestsiden av Vibrandsøy og full fart rett på Skåretreboen. Skipet sto godt oppe på skjæret. Achilles og Hercules kom til stedet dagen etter, berging ble forsøkt, men måtte oppgis. Jeg har ikke sett noen konklusjon ang. årsak til forliset enda, men etter sjøforklaringen ble det sendt ut en pressemelding om at losen var edru. Ut fra utskriften av sjøforklaringen virker det som om losen og mannskapet var uenige om det ble gitt kommando "nord 1/2 vest" eller "nord 1/2 ost" like før forliset.

TILSTAND NÅ

Det som er igjen av skroget (det er ganske knust) ligger på sandbunn ved foten av en nesten loddrett fjellvegg. Mye vrakdeler er også spredt nedover knausene. Kjelen ligger for seg selv litt lenger borte.

Dybde 42m.

 

DYKKING
Ikke så lett å finne uten kjentmann, avogtil ikke så lett å finne med heller! Jeg kjenner en dansk dykkeklubb som fortsatt snakker om da jeg ikke klarte å finne vraket for dem for mer enn 10 år siden! Ganske dypt, Skåretreboen er nokså værutsatt, det er vanskelig å få pålitelig ankerfeste for dykkebåten. Hvis man allikevel vil prøve seg går det en sprekk bratt nedover fra den midterste flua. Hvis man ender opp på grunt vann på nord-østsiden, har man fulgt feil sprekk!
Dette skulle vært et bilde av Strassburg Neste bilde Neste bilde

Avfotografert maleri fra Erik Bakkevigs arkiv