OBS! Denne siden er en del av et "frameset", klikk her, evt. på bølgen for å få med alt

Til hovedsiden Kartknapp BILDEKNAPP Historieknapp Infoknapp Dykkeknapp

 

 

Advarsel!

Du har forvilla deg inn på testversjonen av Vrakspinn, greit for meg, men den offisielle versjonen er her. Innholdet skal være noenlunde det samme, men her er det brukt en del teknikker som muligens ikke virker i eldre nettloser. Dette nettstedet er laget for å eksperimentere, men den offisielle versjonen advarer mot vrakdykking i Haugesundsområdet. Vrakdykking er som kjent meget helseskadelig. Vi har mange vrak innenfor et begrenset område som enten ligger midt i skipsleia, altfor dypt, så nesten ingen har dykket der, noen vrak er altfor lette å dykke på, og dermed farlige bare av den grunn.. Hvis man holder seg hjemme og leser om dem på internett, tror jeg det vil være det tryggeste, men vær obs på synsforstyrrelser, ryggtrøbbel, musesyke og nettavhengighet.

Strikking skal være en utmerket hobby!

 

KartknappUnder denne knappen vil man finne kartposisjon, noen steder ganske nøyaktig sånn at man vet helt nøyaktig hvilke steder det er best å holde seg unna. Andre posisjoner er vanskeligere å beskrive helt nøyaktig. Man får da bare holde seg hjemme, så risikerer man ingenting!

 

BILDEKNAPP Her er det gamle eller nye bilder av skipet skannet inn fra avisarkiver, bøker, museer o.l. Skal prøve å angi kilde så nøaktig som mulig. Bildene er skannet med så høy oppløsning som mulig (for max utskriftskvalitet), dermed vil de som har 640x480 som max skjermoppløsning ha litt problemer med å se alt på en gang. Synd for dem! Hvis det er flere bilder er det mulig å bla mellom dem ved å klikke i bildekanten.
Historieknapp

Her kommer skipets historie, målet med dette stedet er at det skal være så originalt som mulig dvs, at alt skal være laget av meg selv. Dette medfører et par problemer. Jeg er snaut nok 40 år gammel, så jeg har vært nødt til å stjele litt fra gamle aviser, bøker, folk som så på osv, jeg fant etterhvert ut at man kunne ikke være så kresen på kildene! Den eneste båten jeg selv har sett forliset til, Rig Chief, det var forresten ikke så mye å se, det var midt på natta og bekmørkt, forsvant fullstendig, ingen har vært i stand til å finne så mye som en fender.

Infoknapp Tekniske data kommer stort sett fra gamle Lloyds eller Veritas skipsregister.
Dette nettstedet ble påbegynt med Dreamweaver 2, før demoversjonen gikk ut på dato + en del kode er skrevet inn med Notepad eller Cutehtml., En del ting ser nødvendigvis forskjellig ut i IE, Netscape eller Opera, men ambisjonen er at innholdet skal være leselig på de fleste systemer, men det er grenser for hvor mye arbeid man kan legge ned i å jobbe seg rundt bugs og andre særegenheter i de forskjellige nettleserne. Hvis det er noe her som ser helt sprøtt ut for noen, får de heller sende meg en mail, så får vi se om det er noe som kan ordnes. Det finnes en enklere versjon uten FRAMES og så mye javascript. Den kan også være nyttig for å legge linker til enkeltsidene, FRAMES er noe herk sånn.

Dykkeknapp Dykkingen er med ett unntak selvopplevd, det er skummelt mye vrakdykking heromkring, og jeg prøver å ligge litt i forkant når det gjelder ting man ikke bør gjøre, sånn for å holde folk orientert.